Новосты

             Болгарский
             Мир и Люди


                Н О В И Н И

                Вести, новини... -
                отвсякъде ни заливат.
                Кои от тях са верни,
                кои лъжливи и изопачени?
                Каква е картината на света
                и как да я нарисувам?
                Познати медии казват едно,
                различно твърдят други.
                Нима съм попаднала в джунгла,
                мрачна и безпосочна?
               
                Гледам, слушам и се чудя
                къде се намирам -
                как без жалони точни
                ще продължа да се движа?
                Ту се въртя на място,
                ту уплашено спирам.
                Объркана съм
                и светла пролука
                в словесната джунгла
                аз не съзирам...

                Ана  Величкова


Рецензии