***

 Акравершык

Ранак нараджаецца на Ўсходзе,

А на Захад доўга не даходзіць.

Сонца над краінай не заходзіць,

Ідучы ў бясконцым карагодзе,

Як бы ўсім куточкам па чарзе ў нагодзе.

                ***
Рассвет зарождается на Востоке,

От Охотского моря до Белого путь далекий,

Смена дня и ночи много поясов проходит,

Солнце над страной никогда не заходит;

История так распорядилась,-

Ярило-солнце чтоб на страже всегда находилось.


Рецензии