Предсказания

                Болгарский
                Мир и Люди


                ПРЕДСКАЗАНИЯ

                Предсказания, предсказания...
                За потопи всемирни,
                за суши невиждани,
                за вулкански изригвания
                и дори за ядрени взривове.
                Полюсите си сменят местата,
                тектонски плочи се разломяват,
                континентите лава изгаря,
                атмосферата се замърсява...

                Астероид в океана пада
                и той закипява,
                залива брегове,
                градове опустошава...
                Колко хора ще оцелеят?
                Несигурност, страхове...
                Може ли така да се живее?
                На какво да се радваш,
                какво занапред да очакваш?
                Според предсказанията -
                нищо добро.
                И ще тържествува
                световното Зло...

                Ана  Величкова


Рецензии