Боляче

- Мамусику, я в тебе молодець!
Закінчив школу, майже на відмінно!
Тепер, по стежечці життя, та навпростець!
- Лише не поспішай, мій любий сину...

- Мамо, в херсонців там біда,
Їм допомога треба, їсти, пити...
Зірвали дамбу, висохла вода...
На склад підемо з хлопцями грузити...

- Який же ти дорослий став умить!
Моя кровинка, мо;є соколятко!
Так невблаганно час кудись летить,
Немов учора був малим хлоп'ятком...

Побіг... Із друзями... Які всі молодці...
А серце, щось як молотом забилось...
Біля ікони стала з хрестиком в руці...
- Ти збережи їх, Боже, зроби милість...
 
Вже ніч глуха... Не спиться їй чомусь...
Та ще й завила клята та сирена...
І раптом в грудях це скажене "хрусь"...
І в небі грім...і спалах... І упало небо...

І мати впала... - Боже, не вберіг...
Чому!!! за що!!! у чому вони винні?!!
Лише життя ступило на поріг,
А їм уже і не судилось жити...

Який нестерпний біль, горить...
Тіло горить, а серця вже немає...
У цьому пеклі існувати кожну мить...
Допоки полетить душа до раю...
Там янголятко-син її  чекає...

14.06.23.


Рецензии