Морська черепаха

У тихому танці хвиль морських,
Поволі з'являється вона -
Морська черепаха. Робить вдих
І раптово пірнає до дна.

У її панцирі є скарби,
Загадки, таємниці моря.
А в очах її є блиск журби
За тими, хто побачив горе.

Пливе, пливе собі відкрито,
Під сонцем промінним, що грає.
Живе у морі гордовито,
В обіймах синіх засинає.

Ця черепаха - посередник
Між небом та світом водяним.
Вона таємниць попере;дник,
І підвладна просторам морським.

Тож пливи, морська черепахо
Хай море не загубить твій шлях.
Відкрий нам свій світ, бідола;хо,
Де сонце танцює у хвилях.

Морська черепахо, ти завжди
Нагадуєш про морську красу.
В твоїй постаті серед води
Ми бачимо добру полосу.

Веди нас, черепаха мила,
У світ пригод, неймовірних мрій.
Будемо разом – в цьому сила,
Вільні, як вітер морських стихій.


Вірш до Всесвітнього дня морських черепах (16.06.2023)


Рецензии