в окупации

«Гудуть вітри там де раніше квітнув травень.
На тому місті посмішок тепер замало.
Завіса сірого вже рік як. Слів вистава.
Поїла пліснява покинуте в підвалах.

По зреченому місту бродять тільки сиві.
Хто підроста якщо – ховають від жадання.
По бездоріжжю, яке «гусіні» лишили,
Лиш тіні вештаються, наче увостаннє.

Там де раніше квітло жваве місто – віра,
Жива і каже «я нікуди не подінусь».
Хтось дев’ять зим чекає та не на колінах,
Тож сірий рік лишень пригострить тую віру.»

©Ольга Ритик


Рецензии