Вставайте...

ВСТАВАЙТЕ МЕРТВІ ЗІ СВОЇХ МОГИЛ.

Вставайте мертві зі своїх могил
Прокинься Дух Козачий стародавній,
Що  довго спав на дні дніпровських плавнів
Твій час настав, мій сивий старожил.
Зайди до воїнів у жили й серцЯ.
Зроби сильнішими у сто разів, ніж бУли
Щоб не брала  недуга, лихо, кулі
Ні Дух Святий, ні сина,  ні отця.
Наш ворог повбивав усе живе.
Катує та гвалтує твоє плем'я.
Ненавистю він отруїв нам землю.
Вона болить, та вже не заживе.
Прокинься князь Хоробрий Святослав,
Та захисти своє Білобережжя.
Жени війну за українські межі.
Нам поверни, що ворог відібрав.
Іван Сірко, повстань пліч-о-пліч з ним
Закрий рукою Січ на Запоріжжі
Спусти на ворога голодні зграї хижі
Будь нам, як Атаман і побратим.
Хай Тендра кине свій магічний клич,
Пробуде сина моря Ахіллеса.
Спаде завіса з брами Херсонеса,
Та флот ворожій кане в потойбіч.
Вставайте мертві зі своїх могил
Я закликаю ваші Вічні Душі
Життя рятуйте, не мовчить байдуже!
Ваш вільний Дух хай надає нам сил.
Бо кожен з нас  - нащадок ваш і дім.
Мої слова орду прокляту змиють,
В нас кожен воювати добре вміє
І навіть, як що у степу один.

Олена Жажкова
12.06.2023.


Рецензии