Червень красний мисяць 12. 06. 23

Червень. Липень.
Серпень, - так словян'яни- русичі та білоруси, українці
Називають літні місяці.
 
Червень, - червоний,
красний, красивий.

Перший місяць
Літа красного
Теж "червоний",
"Красний"

Бо красою
Нас дарує,
Ягодами красними.

Всі яскраві, соковиті,
Сяють сонцем ясним.
Літа ягоди достиглі
Всі духмяні, рясні:

Пречервоні  та
Яскраві формою
Сердечок...
Нам суниці б та
Клубніки
Величенький
Глечик.

Вишники та вишні
Ранні
Круглі та овальні
На деревах,
Як намисто та коралі
Файні.

Тут прикраси
Дорогі :
Кварці та рубіни,
Та гранатів
Дорогих
Чудеса предивні.

А черешні соковиті
Солодом налиті.
Щедрі  красні
Всі дари
Нам дарує літо.

                12.06.23
                Москва


Рецензии
Дары лета бесценны, сочные, налитые.
и черешня и вишня рубины на ветвях. А гранаты -зёрна их сочны и кисло-сладки.
Аромат клубники неповторимый.
Брависсимо за щедрое лето.

Дорошенко За   14.06.2023 18:48     Заявить о нарушении
Спасибо, добра

Ольга Новосветловка   14.06.2023 19:05   Заявить о нарушении