Орлиный взор

                Болгарский
                Я и Всемир

               
                ОРЛОВ  ВЗОР

                Върхът е наречен Орлов взор -
                надалече от него се вижда.
                Хребети, клисури, планински простори
                пред погледа ми се нижат.

                Стоя на върха и дълго се взирам,
                но внезапно изпитвам скръб.
                Ниско долу, привидно наблизо,
                тъмнее пропастен ръб.

                Какво ли има дълбоко в бездната? -
                пак неизвестното ме влече.
                Как да опознавам земно и звездно,
                след като "всичко тече..."?

                Ана  Величкова


Рецензии