Мiй край

О рідний мій краю,
За тебе немає
У світі найкраще нічого.
Степи нездоланні
Та люди талані
У тебе, мій краю, від Бога.

Життя тут вирує
І вітер хвилює
Ковили сріблясте волосся.
На нивах безкраїх
Росте, достигає
І повниться сонцем колосся.

Тут землі родючі,
А квіти пахучі,
Скрізь простір та вільне довкілля.
Тут надра багаті
Та люди завзятті,
Мій край – край металу й вугілля.

Кипить тут робота
У справах й турботах,
А настрій бадьорий, чудовий.
Заводи і домни,
Ще люди невтомні,
Мій край – авангард промисловий.

Як вітру припони
Стоять терикони,
З висот краєвид оглядають,
У шахтах могутніх,
У свята і будні,
Тут золото чорне рубають.

Зростали навіки
Митці тут великі,
Талантів джерело, криниця.
Тут люди письменні,
Народ тут пісенний,
Мій край – це духовна скарбниця.

Я впевнено знаю
Мій край процвітає,
Міцніє і кращає з часом,
Хай кожен  почує:
Тебе ми цінуєм,
Мій краю, мій славний Донбасе!


Рецензии