Владимир Свидзинский 1885-1941 Пойдем туда...

Пойдем туда, в леса, на гору!
Там так свежо в полдневный час.
Нас встретят бересты и грабы
И холодком обнимут нас.

Есть место там: вдоль косогора
Вершины скал и валуны,
Разбиты древними веками,
Чернеют дико в гущине.

Щебечет птичка. Луч едва ли
Пробьётся сверху золотой;
А ниже бархатное ложе
Неслышно стелет мох густой.

Дыханьем сказки нас обнимет
Зелёный мрак вершин  густых,
И утолю в тиши тобою
Я жажду  пылких уст моих.

Ходім туди, у ліс, на гору!
Так свіжо там в південний час.
Нас стрінуть берести і граби
І холодком обіймуть нас.

Є місце там: здовж косогору
Щовби і брили кам'яні,
Розбиті давніми віками,
Чорніють дико в гущині.

Киличе пташка. Ледве промінь
Згори промкнеться золотий;
А долі постіль оксамитну
Нечутно стелить мох густий.

Як подих казки, нас обійме
Зелений змрок верхів рясних,
І напою тобою в тиші
Палку жадобу уст моїх.


Рецензии