На виду

             Болгарский
             Мир и Люди


               
                ПРИВИДНО

                Спокойно е привидно
                и лек ветрец повява.
                Небето е бездимно,
                авлигата запява.

                А някъде далече
                и може би наблизо,
                отекват грозни речи
                на същества без милост.

                Не мога да повярвам,
                че огнен стълб ще светне.
                Живот, любов и слава
                ще се превърнат в пепел.

                Ана  Величкова


Рецензии