Смаленск

Гарбатыя вуліцы,крэмль і муры,Дняпра вытокі,
равы і валы земляныя,
вы памятаеце часы бязлітасныя,жорсткія,
Смаленск,як салдат вартавы ахоўваў кардоны Расіі

Горад шчыт,аб які ламалі
зубы гіены і ваўкі стэпавыя
і драпежныя коршуны,што сюды заляталі,
губілі пёры са сталі

Смаленшчына край старажытнарускі,
шмат рыс,навакол асяроддзе падобнае з Беларуссю:
густыя лясы,край рачны і азёрны,
заліўныя лугі,палі пад лёнам прасторныя

Ад Смаленшчыны рэкі Днепр і Сож
цякуць па Беларусі ўздоўж.
Як і Беларусь,край смаленскі,
заўсёды стрымана сарамлівы,
сваі пачуцця і мары імклівыя
выліваў у простых напевах жалейкі

Тут пачуў я гаворку пявучую рускую сапраўдную,
што зыходзіць да вытокаў даўніх.
Мне давялося
ў царстве льнянога поля
зведаць,што такое "жалейка-дроля",
як у гэтым краі казаць павялося

Вклад вясковы,бярвляны
захоўваў сутнасць душы смалянаў.
З гэтай зямлі выйшлі Глінка,Нахімаў,
Папанаў,Нікулін,Азімаў.
Васіль Тёркін -смалянін,з кім вайну праходзілі
і дзялілі разам ліхалецця нягоды


Рецензии