за мотивами 1863-го

Я зажадав і виконав зарок -
знайти в кінці дорогу до начала.
Тобі - щоночі з холоду зірок
зривати суму чорне покривало
і замість снів шукати ці рядки,
розкидані по закуточкам хати,
мов перебулого життя шматки,
аби у новий віршик їх зібрати.
Нехай слова лише зузір`я букв,
і чорним шрифтом майорять на білім,
вони були ще позавчора брухт.
Настали мостиком у вічність нині.
Коли спаде додолу пилюга доріг,
залишиться лиш те, що написати встиг.

світлина:
Сергій Світославський. Вечір в степу. 1890-ті.


Рецензии