Снова юни

                Болгарский
                Природа и Я



                ОТНОВО  ЮНИ

                Пак юни е. Пак идва лятото
                с цветята пъстри, зреещото жито
                и с вятър, гонещ житните вълни.
                Лети красиво гълъбово ято
                над речните притихнали води.               
                Крайбрежните тополи зашумяват
                от повея сред клоните заплетен.
                От пухчета земята побелява.               
                Разцъфнали, глухарчетата светят.
               
                Заоблени бърда и гънки плавни
                на хоризонта чист се очертават.
                Ехтят в клисурите потоци млади
                и влажната си хладина раздават.
                Щурци подемат вечерни напеви,
                а чучулиги - песните в зори.
                Цвърчат и пеят същества щастливи.
                Картините в душата ми са живи
                и огънят на детството гори.
               
                Ана  Величкова               


Рецензии