Оберiг

Я візьму шматок від мішковини,
Зшию невеликий оберіг,
Для моєї власної  родини,
Щоб ніхто зурочити не зміг.

Та вкладу в середину до нього
Писану   молитву від руки,
Щоби щира божа  допомога,
Супроводжувала нас роки.

Для  здоров’я -  м’яту і мелісу,
Жито та шипшину  - на врожай,
Та ще хвою покладу із лісу
Від нечистого потрібну вкрай.

Соняшник  я вишию злотистий
Та іще смарагдові листки,
Сонце хай і небо буде чисте
Для  рідні  моєю навіки.

Щоб примхливу долю задобрити,
То  частинку серця і душі
Я додам, щоб щастю шлях відкрити,
Щоби не блукало в спориші.


Рецензии