Кошмар

                Болгарский
                Мир и Люди



                К О Ш М А Р

                Усещам някаква заплаха
                над хората да виси днес,
                над всяка улица и стряха,
                над ниви и вековен лес.

                С въображаем виждам взор
                гигантска гъба да пламти -
                земя, небесен кръгозор
                да чезнат сред пожар и дим.

                Мъчително е да живея
                с кошмара на броени дни,
                когато всичко ще изтлее,
                без бегъл знак и без следи...

                Ана  Величкова


Рецензии