Прачнуся... бел. укр. Мiклаш Форма

Прачнуўся, а яшчэ спіць  промнік першы.
Душы анёлы – безліччу памкненняў,
Іх грай – мой сэнс жыцця, маё натхненне,
Анёлы тыя ўсе –  мае ўсе вершы.

Заўсёды больш іх колькасць, чым здаецца.
Прадбачыць іх ніколі немагчыма.
Іх веліч, жарты сумнымі вачыма,
Як лёсу вір, і нораву, і сэрца.

Прачнуся з імі – сонца шчасця свеціць.
Мне  жыць да веку з ісцінай вядомай:
Анёлы ёсць вясёлыя на свеце,
Як ёсць і стомленыя суму стомай.

15.05.2023   Ядвіга Доўнар-Кур'яновіч



Арыгінал: Міклаш Форма:

Прокинувся, а янголи в душі
Вирують – невгамовні, незчисленні.
Вони – мій сенс життя, моє натхнення.
Ті янголи мої – мої вірші.

Їх завжди більше, ніж вважаю я.
І їх передбачати неможливо.
Величні. І сумні. Смішні. Грайливі.
Такі, як вдача і судьба моя.

Прокинусь з ними в щасті, і мені
До віку вже із істиною жити:
Що янголи веселі є на світі –
Такі самі, як янголи сумні...


Рецензии
Верш загучаў значна лепш у перакладзе...

Анна Атрощенко   11.06.2023 16:20     Заявить о нарушении
А мяне захапіла шчырасць радкоў і іх жыццёвая філасофія ў Міклаша.
Дзякую Вам!

Ядвига Довнар   12.06.2023 21:16   Заявить о нарушении
На это произведение написано 6 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.