С праздником 24 мая!

                Болгарский
                Время и Люди


                ЧЕСТИТ 24 МАЙ!

                И все по-гордо Словото звъни
                на двамата Сеячи вдъхновени.
                Преминало през зло и съсипни,
                за него няма мигове броени.

                То живо е и вечно ще живее!
                Ще води като приказна звезда
                призваните си български чеда.
                Над пътя им благословен ще грее.

                Ана Величкова


                24 май - Ден на светите братя Кирил
                и Методий, на българската азбука,
                просвета и култура и на славянската
                книжовност. Празнува се от 1851 г.


Рецензии