Думай, сердце!

                Болгарский
                Мир и Люди


                МИСЛИ, СЪРЦЕ!

                Сърце, мисли проникновено!
                Живеем в ерата на Калиюга -
                на алчност и насилия,
                терор, войни, омраза,
                на болести и ядрена зараза.

                Сърце не се стаявай!
                Духовните си сили ти разгаряй,
                на пепел превърни
                канони мракобесни и лъжи,
                заблуди плесенни и догми стари.

                С невехнещи цветя
                ти своята градина засади -
                там да цъфти обилно обичта
                към всяко живо същество,
                пречистващо дърво и стрък зелен.

                И към Човека, търсещ брод
                към свят от гибел защитен.

                Ана  Величкова


                Калиюга - индийска митология,
                епоха на зло и раздори


Рецензии