Горная буря

                Болгарский
                Природа


                ПЛАНИНСКА  БУРЯ
               
                Вървях по склона над реката,
                когато буря връхлетя.
                Отекна гръм и по земята
                дъждът пороен заплющя.

                Проряза мълния небето,
                след нея още... с блясък син.
                Огромен огнен стълб засвети
                и дъб вековен овъгли.               

                От планини - от три посоки
                гърмеше, плискаше вода.
                Ехтяха върхове високи,
                планински урви и бърда.

                Притисках се в скалите древни
                сред мъх и здравец разцъфтял.
                Изви се мълния последна.
                Светът край мен бе занемял...

                Ана  Величкова      


Рецензии