I азарылася

І азарылася ўсё
у свядомасці…
Душа,
як узбаламучаны
падчас чужога ўрагану горад,
лямантавала.
Рыкала,
і прарывалася да зразумення
…дагістарычного.

І тут!

Паэзіі душа,
з'явілася ўсім тым,
хто
зрынуты ніцма быў.

Усе!

…УСЕ,
хто не здолеў дамагчыся праўды ў гэтым у жыцці?

А так марыў…

Але,
тут жа ім…

Прыдумалі каханне,
і за яе –
гатовыя былі
пасылаць
усіх нас
на
сусветны
бойні…

Ну,
а гільяціна…

Вызваліла свет ад усіх яе ілюзій?!

...І тым не пашанцавала нарадзіцца ў Хірасіме,
а гэтым - у Нагасакі…
Акурат –
перад кітайскім Халакостам…

А,
жор Ярылы - сонца,
пад саркафагам –
чым не чараўніцтва
перамененае
чма
звычайнаго…

У Чарнобыльца.

Усе
ў
свядомасці!

І што?!

Так, нічога…
Ну, абсалютна нічога!!!

Мы...

Не вырашаем…


Рецензии