Дар дождя

                Болгарский
                Природа


                ДАР  ОТ  ДЪЖДА

                След поройния дъжд се изписа дъга,
                разпени се Бистрица - буйна река.
                Дъбът натежали клони размята
                от внезапно налетелия вятър.
                Изчисти се бързо небесната вис,
                разбули и Слънцето образ лъчист.

                Птици на весел рояк полетяха
                и отново безгрижно запяха.
                Шумът на реката и птичият хор
                със звуци заляха земя и простор.
                И светнаха ярко треви и листа
                от бисерни капки - дар от дъжда.

                Ана  Величкова


Рецензии