Днiпро... Днiпро

Дніпро... Дніпро...
Блестить церковна позолота-
колони, арки і мости.
І час доби князівської проходить,
і верхи всі, і рівні їх ряди.

Дивлюсь на тебе наче потай,
з безмежних схилів, з висоти,
церковні звони,
легенький дотик
і навіть вітер зовсім стих.

Дніпро...Дніпро, твої широти,
замріяні сади.
Ти хвилі котиш,
Скрипаль шукає слушну ноту,
студент зубрить латинь.

Дивлюсь на тебе наче потай
і не бажаю відійти.
Весняний дух і дух свободи,
як перші квіти, перші сходи-
плекати. Гартувати. Берегти.


Рецензии