Коти

Не можу жити без котів
Їх заспокійливе мурррчання -
Це тиха відповідь без слів
На всі проблеми і питання.

Тихіш! Не бігай. Диво спить.
Усміхнена і добра киця.
Якась щаслива, тепла мить
Напевно, зараз їй насниться

Коли так зле, що годі й жить,
Хоч ляж та й плач серед дороги,
Пухнаста лапка зніме вмить
Усі печалі і тривоги.

Посеред лютої зими,
Як повертаєшся додому -
"Мрррр, мрррр" - гука, "А ось і ми" -
Ураз зникають сум і втома.

Коти - хранителі домів
Від метушні й лихої долі
Беруть на себе весь наш гнів,
Всі наші сумніви і болі.

А як прощатись прийде час -
Душі частинку забирають
Вони завжди живі для нас,
У серці слід навік лишають.

Тебе врятую від біди,
І гладитиму, скільки хочеш
Ти тільки поруч буть завжди
Хай довше сяють твої очі!


Рецензии