Весенный этюд

                Болгарский
                Природа


                ПРОЛЕТЕН ЕТЮД

                Мъгли и мъгли...
                Дъжд от ранно утро вали.
                Студено е,
                на месец май не прилича.
                Природата е стаена.
                Натежали от влага
                са цветя и треви,               
                мътни поточета тичат.

                Вятър за мигове се изви
                и някъде отлетя.
                Спря дъжда.               
                На хоризонта далечен
                просветна последен отблясък.
                Притъмня.
                И настана вечер -
                тиха и ясна...

                Ана  Величкова               


Рецензии