Различно

                Болгарский
                Люди и Время



                Р А З Л И Ч Н О

                "Хубав празник Великден,
                дваж по-хубав - Гергьовден."
                Така се пее в народна песен.
                Гергьовските обичаи са весели,
                а люлките - радост на детството.

                Макар неведнъж преживяван,
                празникът пак е очакван.
                Рано, от билкова тръгва поляна,
                където ухаят цветя, пеят птички
                и лястовичка грижливо гнезди.

                Привидно всичко е както преди,
                а може би - по-различно...

                Ана  Величкова


Рецензии