Трудно дышать

                Болгарский
                Мир и Люди


                ТРУДНО СЕ ДИША

                Трудно се диша в света,
                изпълнен с беди и нещастия,
                превърнал се в разпятие
                за хора, животни, дори и цветя.
                Защо Човекът е безотговорен?
                Кога ще тръгне по пътя свободен
                от неразбирателства и войни?
                Ще достигне ли
                до справедливото време?
                Ще се въздигне ли,
                отхвърлил убийственото бреме,
                което сам си създава?

                Аз питам и питам
                и за делата му не го оправдавам.
                В човешкия свят неуреден
                всичко е позволено.
                Лицемерие е
                всяко друго твърдение.
                Вие, властници и политици,
                не бъдете слепи!
                При хората без охрана
                поне веднъж отидете,
                разговаряйте искрено
                и осъзнайте горчивата истина!

                Ана  Величкова               


Рецензии