Первое мая

               
                Болгарский
                Люди и Время

               
                ПЪРВИ  МАЙ
                /детски спомен/

                Първи май!
                Очакван празник беше -
                с цветя и песни,
                с пъстри знаменца.
                От небесата
                светлина струеше
                и детските ни
                топлеше сърца.

                И пременени бяха
                всички хора,
                героите вървяха
                на труда.
                От музиката
                екваше простора -
                ликуваше свободно
                радостта.

                Ана  Величкова               


Рецензии