Феникс

      
               Болгарский
               Родина

               
                Ф Е Н И К С

                От пепелта стремително излита
                отново непокътнат и красив.
                На огъня дъхът горещ изпитал,
                живее закален и издръжлив.

                Той на народа български прилича.
                Заробван и убиван. Несломен.
                Сияеща Жар птица е наричан
                и за живот щастлив е възроден.

                Ана  Величкова


Рецензии