Контрольна робота

Діти та онуки - моя контрольна робота над помилками.
Я був народжений для того, щоб залишаючись на все життя дитиною, дарувати себе іншим дітям. Тим дітям, які вміють дорослішати, на відміну від мене.
Я не геніальний мудрець, не титан думки. Тому мені можна пробачити власні старі дива і невгамовні витівки маленької людини з великим дитячим серцем.

ЧОРНИЙ СНІГ

Всі діти малюють не пекло,
батьки і діди бачать сон.
Чи правий чи ні, тяжко-легко?
В реалії – армагеддон!

І падає з неба той морок,
і хочеться вити і пить.
Сидить в напівтемряві ворог,
щоб горло перекусить.

І жде – відвернися! Замало
напитися крові уже досхочу.
Багато навколо людей, та нема їх.
«От, н;пасть!» - завжди шепочу.

А хтось сигаретку кайфово «лайфує»,
і чарка вечірня, і любощі всмак.
Святкує хтось ніби співа «алілуя!»
й регоче, немов шут-дурак.

І січень торішнього снігу шмагає -
неділя чи місяць, останнє й усе...
І сиплеться чорний той сніг, пригинає,
мов колесо, меле мірошник своє...

Тверезим охота - вити,
а п'яним – прощати не гріх!
Та дітям охота - жити,
співати й писати вірші.

- з книги «Євангеліє Дитинства від Старого Павіана» 2010 р., друге видання


Рецензии