Слепота

                Болгарский
                Мир и Люди


                С Л Е П О Т А 

                Светът, в който живеем,
                става все по-безумен,
                все по-надъхан за разрушения
                и алчни кроежи.
                Сякаш забрави за съзиданието,
                за добрите стремежи.
                Какво може да го накара
                да се опомни,
                да тръгне към спасението
                на човечния дух
                и великата
                хилядолетна култура?

                Зли мозъци
                и разрушителни сили
                предизвикват обърканост,
                несигурност,
                натиск за унищожение.
                Хора, къде ви е човечността,
                идеалите, които ви светеха
                и ви водеха към справедливост и мир?
                Прогледнете!
                Запитайте се за какво сте родени
                и за какво си заслужава
                да живеете и дори да умрете!

                Ана  Величкова


Рецензии