Вiйну!..

***
Війну! – ніколи і нікому
На світі білому зустріти
Я не бажаю, біля дому,
Бо найстрашніше - гинуть діти!

Війна! – жорстокі та криваві
Завжди у неї кілометри;
Війна не створена для слави,
Життєві нищить вона центри.

Жахливе полум’я палає
Щодня! – знесилена планета!
Кружляє смерть над рідним краєм,
Війну спиняють не поети.

Поети словом закликають,
У храмах дзвони б'ють на сполох!
Шмигають окупантів зграї,
Країну нищить лютий ворог.

Війна – руйнація живого!
Людська біда карбує силу:
Одійдуть смуток і тривога,
Дарує доля вільні крила.

29.04.23


Рецензии