Спокiй

Мені давно не віриться у спокій
Прийдешнього й поточного життя...
Гадаю, ним мая́тиме й до поки
Не прийде край Всесвітнього буття...

Втім краю Світу, начебто, не бу́де!
Так в бібліях, на сторінка́х казо́к...
Тому́ вирує клопітня́ повсюди
Віки́, немов затятий ланцюжок.

Я намагаюсь, втім глядіти в простір.
За обрій — в невідому далечінь...
Там в'ється той жаданий спокій
Якого бракне між земних сплетінь.


Рецензии