Как в сказке

                Болгарский
                Природа и Люди

               
                КАТО  В  ПРИКАЗКА

                Вишните прецъфтяха,
                в средата на май ще узреят.
                Гълъби гукат под стряхата
                и птици над хълма се реят.
                Пъстри цветя и лалета
                красят градини и дворове.
                Аромат лъха полето,               
                приветливи са хората.

                Пъпки набъбват по розите -
                скоро и те ще разцъфнат.
                Разлюляват се клоните
                от топъл вятър полъхнал.
                Люлякът свежо мирише,
                целият в цвят обсипан.
                И няма нищо излишно.
                Дълбоко и леко се диша.

                С багри е всичко изписано,
                като в приказка неизмислена.

                Ана  Величкова               


Рецензии