Ось и Атэстат

 Ось і Атестат

Лобода – травичка коло річки,
Кладка так хитка на другий бік,
Де води поблискувала стрічка –
Вдалині лелека на стовпі.

Вудку розмотав, крючок, наживка;
Поплавок між куширом стоїть –
Ось нараз міленьке злегка смика.
Пташки спів, де вербна верховіть.

Захотів скупнутись – пляж під боком,
З берега крутого крок і вниз.
Течія легесеньким потоком,
Хтось плигнув, стовп кришталевих бризк!

Повернувся вчасно, заклювало
Щось серйозне, тягне під кушир –
Повезло, бо витягнув я вдало,
Взяв під рейок, навіть богатир.

Випускні екзамени наразі.
Атестат – попереду життя.
Вибір постає вже на увазі,
Світлі все ж якісь передчуття…
Травень 1961р. – 23.04.2023р.


Рецензии