Любови слид

Любові слід

Я пам’ятаю у своїй кімнаті,
У тихім закутку бордовий сундучок –
Коли в святкові визначальні дати
Матуся хустку вишивану й рушничок
Вже звідти діставала й задивлялась
У споминах про давню молодість свою…
Мистецтво це Прабабине являлось,
Як талісман сім’ї – в життєвому краю…

Червоне й чорне – хрестиком, цвітіння
Душі живої в розмаїтті днів і літ,
Що не підвладне забуттю, чи тлінню
І через покоління тче любові слід…


Рецензии