Родительский дом

               

По сыпучим пескам я иду –
Всё знакомо и незнакомо.
Расцелую на небе звезду.
Как я встречусь со старым домом?

Все морщинки на старых стенах
Мне расскажут, хоть грусть во взоре
Мной предсказана в прожитых снах
Листопада, в осеннем миноре…

Годы счастья Отец здесь вложил,
Голубиных сколь взлётов вилось…
Дом, ты в зимы тепло нам дарил,
Мама тихо над нами молилась…

Я проститься с тобой не могу,
Ты навеки остался дорог
И душой на твоём берегу –
Оглянусь там, где твой пригорок…
20.04.2023г.

      Батьківська хата

По сипучих пісках я іду –
Хоч не хочеш, а як не зітхати?
Розцілую на небі зорю.
Як зустрінеш – Батьківська хата?

Зморшки ті на стареньких стінАх
Все розкажуть, хоч погляд в печалі
Передбачив в дорожніх я снах –
Листопада, в осіннім причалі…

Роки щастя тут Батько уклав,
Голубиних скіль злетів повилось…
Дім, ти в зими тепло дарував,
Мама тихо над нами молилась…

Попрощатись з тобою ніяк,
Дорогим ти лишився навіки
Я душею в твоїх берегах –
Озирнуся, останнії ліки…
20.04.2023 р.


Рецензии