В саду колгоспному ми працювали 16. 04. 23

Дітьми і підлітками
На канікулах
Улітку підробляли,
Хто на току
Хто в полі працювали.

Ми ж у колгоспному
Саду в сезон
На фруктах
Заробляли.

За літо вісім-
Вісімнадцять
Карбованців аж
Нам давали.

Це мало дуже 
Розуміли, знали,
Хоч по-ударному,
Нарівні із дорослими,
Всі норми відробляли.

Та головне:
В саду  таке
Різноманіття
Плодів фруктових,
Ягід різних...
Що їх ніде не бачили,
Не куштували.

А тут їх наїдались,
Та ще й додому
Набирали.

Черешні соковиті
Та крупні,
Смачні-смачні.
І ранні, пізніі
І середні...

І вишень  груш
Різноманіття.
А яблука!
Сортів під п'ятдесят.

Лафетами, машинами
У Старобільск їх на
Завод возили.
Богато під деревами
Ще залишалось.
Та людям не давали,
"Сторожили"

А нам цього
Багаства вистачало.
Варили, мочили
На зиму в бочках,
Та свіжими надовго
Зберігали.

Ось так ми
Заробляли.
Фруктово-ягідні
Запаси сім'ї
Цим відновляли.

А їздили у сад
Велосипедами,
А він далеко був,
Аж за селом.
І на обід додому
Приїзджали,

І на бугор
Високий пішком
З велосипедом
Піднімались.
Тоді всмак
Накатались.

Бувало, ще
З сумками та
З мішками.
Енергія, завзяття
Та юність були
З нами.

               16.04.23
               Иллінський


Рецензии