Круг

                Болгарский
                Мир и Люди


                К Р Ъ Г

                Дърветата отрупва цвят.
                Великден е. Светът е млад
                и радостен, и вдъхновен.
                Краси надежда този ден.

                Привидно само е това -
                лъжливи сипят се слова.
                Ракетен огън... И смъртта
                погубва мирната мечта.

                Цветът ухае. Миг след миг
                светът променя своя лик.
                Но в кръг Човекът се върти -
                руши, макар и да гради...

                Ана  Величкова


Рецензии