Весна. Цветение в нашем крае 16. 04. 23

(Луганщина: Краснодонщина,
           Білокуракінщина)
Коли на вербах
Котики роточки
Розкривають,
Та язички смугасті
Донизу опускають,

Саджають вже
Картоплю,
Земля прогрілась,- 
Знають.
(бл.з 14.04.)

Як терен зайвітає,
Тепла чекаєм
Та кукурудзу,
Кавуни саджаєм.
Серед дерев плодових
Він першим
Розквітає.

А десь з дванадцятого
Травня дружно,
Ну майже всі відразу,
Фруктовії
Буяють.

Найперші,- абрикоси,
За ними алича 
Та сливи, гливи.
Пізніше трішки
Вкривають віти
Ніжноцвітом

Черешні, вишні
Яблуні.
А найпізніше:
Груші.

З чотирнадцятого
Десь по двадцять
П'яте
Такий чудовий
Аромат
І цвіту так багото.
Весни та травня
Буяння-диво-свято.

В цей час погода
Нестійка: то тепло,
Тихо, навіть  жарко,
То вітер
Віти вигинає
Та холод пробирає.

Частенько дощик
Заглядає.
Вночі ж мороз
Буває.

Чиї садиби біля
Річки, мороз 
Сильніш втинає.

Цвітінню шкодить.
То ж фруктових,
Винограду  врожай
Не кожен рік ми маєм.

А на узвишші,
На буграх:
В Самсонівці,
У Краснодоні,
Луганську,
Хрящуватому

Оріхів навідь,
Садів та винограду,
Кожен рік
Плодів усіх багато.

              16.04.23
               Москва


Рецензии