Свитло Риздва Хрыстового

З авторського християнського циклу віршів 

Світло Різдва Христового

Яке є таїнство в Тобі,
Яких енергій загнуздання?
Впокорена велична міць –
Любові й Світла посиланням...
Який вогонь завжди зоріє
Знань безкінечних про Буття,
Святая мука співчуття –
Про Людство праведне є мрія...

З’явись, Господь, о Дух Святий!
Час суджений уже заблизько.
Хоч темний ще той шлях мети,
В свідомості і Душах низько...
Світання рідко на устах
Серця окремі лиш горінням,
Як в дні святого Сотворіння
Цей Світ родився на словах...

Прости, що грим того незнання
Закутав Землю – в тім вина
І наша є, хоч в тьми стараннях
Іще покіль не видко дна.
Невігластво гальмує світ,
Та вісті нам несеш з Олімпу.
Згорить невіра й сумнів-гніт.
Явись земним, без яви німбу...

Різдво Христове
2005р.


Рецензии