Вясновая песенька

Кожны кажа пра сваі
Асабістыя турботы,
Меркавання і пяшчоты
Верабейкай на раллі.

Асабісты дзённік свой
Перамог і дзён нянастных,
Хмар і кветак прыукрасных,
І на яблынях прывой.

Што адбудзецца далей,
Адлюструе дзённік роўна.
Ці ўратована князёўна,
Ці забыўся ўзяць алей.

Неба кліча усё адно
І зямля шчэ адгукнецца.
Разам іх бясспрэчна скерца:
Слухай адчыніў вакно.

Падары сябе вясну
Разам з заквітнеўшым садам
І з сябрамі куфлі разам
Здвінь, бо зараз не да сну.


Рецензии