Она сути

Бир кулиб, бир йиглаймиз,
Севиниб, аразлаймиз,
Ишониб, алданамиз,
Хом сут эмган бандамиз!

Нажот излаб яшаймиз,
Бойлик истаб ишлаймиз,
Иймонни унутамиз,
Хом сут эмган бандамиз!

Соглик кадри билмаймиз,
Тинчлик кадри билмаймиз,
Борига шукрсиз биз,
Хом сут эмган бандамиз!

Якинни биз сезмаймиз,
Узокни куролмаймиз,
Бетокату сабрсиз,
Хом сут эмган бандамиз!

Бандага бош эгамиз,
Саждага вакт топмаймиз,
Дунёвий ташвишдамиз,
Хом сут эмган бандамиз!

Мулкга ружуъ куямиз,
Карз олиб, кайтармаймиз,
Гийбатлар таркатамиз,
Хом сут эмган бандамиз!

Боламизни койиймиз,
Отани камситамиз,
Онани йиглатамиз,
Хом сут эмган бандамиз!

Эрни хурмат килмаймиз,
Хотинга кичкирамиз,
Талоклар хам берамиз,
Хом сут эмган бандамиз!

Ночорларни хурлаймиз,
Етимларни зурлаймиз,
Уят нима билмаймиз,
Хом сут эмган бандамиз!

Хом сут эмган бандамиз!
Буни ким уйлаб топган?
Она берган ок сутда,
Гунохларин яширган.

Шу хом сутни ичганлар
Каторида куп инсон,
Иймонли, адолатли,
Халол, зийрак, билимдон!

Она сути мукаддас,
Жаннат шарбатидек соф!
Аллох берган неъматдан,
Умрин бошлар хар инсон!


Рецензии