Письмо космонавта

 Здравствуйте! Я уже на Альфа-Центавре. Долетели хорошо. Немного говорю по местному, конечно, с ошибками. Живу в гостинице с другим космонавтом. Он симпатичный, у него три глаза и голубая кожа. Готовимся к новому полёту, работаем усиленно, до поздней ночи. Едим в столовой, на завтрак -красные пилюли, на обед - зелёные, на ужин- белые. Здание столовой похоже на большое яйцо. В городе много таких строений, но есть как большие грибы и пирамиды. Здесь красиво и интересно. Когда есть немного свободного времени, то хожу на экскурсии и смотреть голографические фильмы. Не беспокойтесь за меня. Скоро прилечу на Землю. Как сами поживаете?Привет всем домашним.Целую.
 
Писмо от астронавт

Здравейте! Вече съм в Алфа Кентавър. Летяхме добре. Говоря малко местно, разбира се, с грешки. Живея в хотел с друг астронавт. Той е красив, има три очи и синя кожа. Подготвяме се за нов полет, работим усилено, до късно през нощта. Ядем в трапезарията, за закуска-червени хапчета, за обяд - зелени, за вечеря - бели. Сградата на трапезарията е като голямо яйце. В града има много такива сгради, но има и като големи гъби и пирамиди. Тук е красиво и интересно. Когато имам малко свободно време, ходя на екскурзии и гледам холографски филми. Не се тревожете за мен. Скоро ще се върна на Земята. Как сте? Поздрави на всички в къщти. Целувки.


Рецензии
Отлично!

Нина Шуркина   30.04.2023 01:27     Заявить о нарушении