Весны хрустальная свирель

Звенит весенняя капель,
А где-то птичьи голосочки –
Так мелодично ставят точки…
С небес хрустальная свирель,
Как будто хвостиком форель,
Поверхность вод звучать заставит,
Мир от невзгод ещё исправить…
Густой аккорд здесь вставил шмель.
В фисташковый окрас апрель
Влечёт, под саксофона трепет
И воробьиный громкий щебет,
Баюкают, что колыбель…
Весны щемящей, акварель –
Для солнца открывает дверь
И луч, к земле с небес стремящий,
К нам радость так упорно тащит…
Из мира правды параллель
Органом зазвучит, нежданно,
К гуманному б вернулась зданью –
Вся, Человечества модель.
06.04.2023г.

 Весни кришталева сопілка

Дзвенить весняний вже капіж,
А десь пташині голосочки –
Так мелодійно ставлять нотки…
Сопілка кришталева між,
Форель неначе хвостик-ніж,
Поверхню вод звучати мусить,
Світ з негараздів і спокуси…
Густий акорд тут вставив джміль.
В фісташок барви квітень  нишком
Вже зве, під саксофона трепет
І горобиний ніжний щебет,
До ласки, наче та колиска…
Весни щемлива акварель –
Для Сонця відкриває двері,
Несе вже промінь до землі
Лиш радість, з верхніх повелінь,
В немов мальованому сквері…
Зі світу правди паралель
Органом зазвучить, неждано,
До гуманізму із туману –
Найкраща Людства є модель.
06.04.2023 р.


Рецензии