О Любовь, часто просто сквозь пальцы

                *        *        *

О Любовь, часто просто сквозь пальцы
Убегаешь в молчании немом,
Время-жизнь вышивает на пяльцах,
Дни бегут, сторожит старый гном…

Почему тратим время, о нравы –
В так конечный, короткий свой век;
Ценим ли в самой высшей октаве,
Глядя из-под печальных бровей?

Птицы МиГи всё машут крылами,
Доцветает, глянь, Роза твоя –
Приголубь и к устам же устами,
Песню, слушая здесь, соловья…

О Любовь, часто просто сквозь пальцы
Убегаешь в молчании немом;
Хоть с тобою мы оба скитальцы,
Но еще в этом мире живём…

Так обнимемся в цвете весеннем,
Здесь в сирени душистой поре…
…Как пьяны были в чувственной сени,
Сам Амур нас отметил из стрел…
04.04.2023 г.


            *        *        *

О любов, часто просто крізь пальці
Утікаєш в мовчанні німім,
А життя вишиває на п’яльцях,
Дні втікають у сірій пітьмі…

Так чому так марнуємо час свій –
У конечний, короткий свій вік;
Не цінуємо в вищій октаві,
Дивлячись з під журливих повік?

Птаха миті махає крилАми,
Доцвітає троянда твоя –
Приголуб і до вуст вже вустами,
Пісню слухаючи солов’я…

О любов, часто просто крізь пальці
Утікаєш в мовчанні німім;
Ми ж обоє з тобою скитальці,
Та іще на цім світі живі…

Обіймімось під квітом весняним,
У бузковій духмяній порі –
Як колись, з почуттів були п’яні,
Сам Амур поціляв угорі…
04.04.2023р.


Рецензии