Несапанi буряки

Несапані буряки

(іронічний блюз)

Я був прокинувсь учора вранці,
Й одразу пойняв, шо ти ушла:
Було так тихо і спокійно,
Не гавкали собаки на півсела.
Твій роздратований голос
Не линув як завше ізвідусів.
Лишила по собі немиту чашку
І шість рядочків буряків.

Я пам'ятаю, то була вЕсна,
Ми були повні радісних надій.
Ти в землю кидала насіння -
"Середньостиглий борщовий".
Але недовгим було щастя,
В житті так мало місця для весни:
На грядках поряд з буряками
Понаростали бур'яни.

Приспів, двічі:

Несапані буряки
Нависли над нами прокляттям.
Несапані буряки
Загасили любові багаття.
Розбили кохання на скалки,
Розідрали його на шматки.
Стіною між нами стали
Несапані буряки.


Минали дні, минали ночі.
Згасала наша молода сім'я.
Город мозолив тобі очі,
Так само як і я.
А буряки просили сапки,
І загиналися в бур'яні,
Я бачив: розвивається сюжет
Як у поганім кіні.

А ти до ранку читала
Кастанеду і Муракамі,
І йшов би я до біса
Зі своїми буряками,
І між нікчемними грядками
Життя моє бездарно мине.

І ти через мене не можеш
По-людськи піднять Кундаліні,
І ше в минулім житті
Всі мої родичи були свині,
І ти вже двічі прокляла той день,
Коли зустріла мене.

Приспів.

/*Тут 8 тактів офігенного соло на губній гармошці*/

Я зранку випив дві чашки кави,
І застелив самотнюю кровать.
Не буду я тебе шукати,
Буду холостякувать.
Життя таке неоднозначне:
Не знаєш, де піднявся, де упав.
Я ті нещасні буряки
Ще до обіду просапав.

Приспів, двічі.


Рецензии