Летний танц

                Болгарский
                Природа



                ЛЕТЕН  ТАНЦ

                Привеждат се от зрялост класовете
                и всяко зрънце в тях е слънчев знак.
                Пшеничено небе звъни и свети,
                звезди блещукат от синчец и мак.

                Препуска вятър топъл из житата
                и втурва се вълна подир вълна.
                Ритмично полюляват се стеблата -
                танцуват под обилна светлина.

                Ана  Величкова


Рецензии