400

400 днів війна руйнує яскравий світ.
Стирає міста, імена, збиває рожевий цвіт.
За вікнами часопад, там десь загубився Бог.
А  пам'ятаєш сад, який ми саджали вдвох.
Ліси ще не знали мін, не знали степи пожеж.
Життя з чотирьох сторін дивилось як ти ростеш.
І ще не було розлук, верталися журавлі.
Від дотику наших рук все квітло на цій землі.
А пам'ятаєш мир, де серце не знало сліз -
Лимана старий буксир і теплого моря бриз,
Свободи солоний смак, та у долоні чебрець,   
А на тобі рюкзак, і ми йдемо навпростець.
Гітара, донька та пес, дарбука, намет, пісні,
Щоб зникнути без адрес у серпені та вересні.
Без зайвих думок, майна, промов, молитов, оков... 

400 днів війна руйнує в мені Любов.

Олена Жажкова.
30.03.2023.


Рецензии
Рассуждения все излишни, как и липкие разно-прения..
Кровь лишь схожа на сок у вишни, как и смерть на игру в сравнения...
Розділяю ! З повагою !
Сергий.

Сергий Благополучный   25.05.2023 13:13     Заявить о нарушении